wartos

Latihan beurat tiasa dibagi kana lima jinis: latihan diri, latihan band perlawanan, latihan mékanis, latihan tali sareng latihan beurat gratis. Lima jinis olahraga ieu ngagaduhan kaunggulan sareng karugian masing-masing dina hal kasalametan sareng kakuatan otot, sareng latihan beurat gratis nganggo barbells sareng dumbbells mangrupikeun raja latihan beurat.

Aya kajadian latihan henteu kaitung, anu tiasa diklasifikasikeun numutkeun peralatan anu dianggo. Salaku tambahan, unggal jenis metode latihan ngagaduhan kaunggulan sareng karugian masing-masing, janten anjeun kedah langkung paham ciri masing-masing jinis latihan sateuacan anjeun milih proyék anu pas.

Jinis latihan beurat dasarna tiasa dibagi kana "latihan diri" anu henteu nganggo alat-alat sareng sapinuhna gumantung kana beuratna nyalira, "latihan band perlawanan" anu nganggo band resistansi, "latihan mékanis" anu ngagunakeun mesin latihan, "latihan tali "Anu ngagunakeun tali, sareng Lima jinis" latihan beurat gratis "nganggo dumbbells atanapi barbel.

Pokokna unggal jenis metode latihan nutupan otot dasar anu dikerjakeun. Salaku conto, nalika ngagunakeun "latihan otomatis" sareng "latihan mékanis" pikeun ngalaksanakeun otot anu sami, pangaruhna bakal bénten-bénten sareng kasusah palaksanaan sareng beurat anu dianggo, janten nyaluyukeun jinis metode latihan numutkeun kana target otot, atanapi nganggo sababaraha jinis Anjeun tiasa kéngingkeun hasil anu saé ku ngalaksanakeun otot anu sami dina cara anu sami.

① Latihan diri
Métode latihan beurat sapertos nangtung atanapi nganggo beurat awak anjeun sorangan pikeun ngalaksanakeun otot beuteung anjeun disebat "latihan diri."

Kauntungan pangbadagna latihan otologis nyaéta anjeun henteu kedah nganggo peralatan naon waé. Jalma anu teu ngagaduhan waktos atanapi anggaran pikeun angkat ka gym ogé tiasa ngalaksanakeun latihan sacara otologis di bumi nyalira tanpa nyéépkeun satengah récéh.

Kauntungan utama sanés latihan autologis nyaéta yén novisi latihan anu beurat tiasa sacara aman nangtang watesan otot tanpa hariwang masalah barbells atanapi dumbbells ragrag.

Latihan otologis bénten sareng latihan beurat ngagunakeun pakakas atanapi mesin, sareng teu aya jalan pikeun nyaluyukeun ukuran beban. Upami beban teuing enteng, moal aya pangaruh anu cekap. Upami beban teuing beurat, éta moal tiasa ngalengkepan jumlah anu pas tina waktos leres, sareng saatos kakuatan otot dikuatkeun kana tingkat anu tangtu, beban henteu tiasa ditingkatkeun. Dina waktos ayeuna, peryogi waktos tambahan pikeun nyaluyukeun beban anu kawilang ageung numutkeun paménta.

② Latihan band résistansi
Sanaos pakakas kedah disiapkeun pikeun "latihan band perlawanan", éta tiasa dilakukeun di bumi sapertos latihan diri, sareng tiasa gampang dina perjalanan bisnis atanapi ngumbara.

Salaku tambahan, ngan ngarobih posisi band résistansi sareng nyaluyukeun panjangna tiasa gampang ningkatkeun atanapi ngirangan beban. Pita résistansi ogé tiasa ngarobih sababaraha rupa barang, anu tiasa disebatkeun janten metode latihan anu serbaguna pisan.

Tina sudut pandang épék latihan, latihan band résistansi kapangaruhan minimal ku inersia, sareng teu aya leungitna beban ampir dina sadaya rentang anu tiasa dipindahkeun. Éta tiasa sacara gampang memicu dua kimia "akumulasi metabolit anaérobik" sareng "kaayaan hypoxic". Tekanan séks pikeun ngahontal épék otot.

Di sisi anu sanésna, tegangan tina band résistansi robih pisan ku panjangna, janten dina posisi awal dimana résistansi band masih leupas sareng pondok, beban kana otot ogé leutik.

Nalika band résistansi dianggo, beban relatif alit nalika otot diulur nalika otot dipasihan, janten langkung sesah ngalantarankeun karusakan halus serat otot, janten sesah pikeun ngamajukeun tumuh otot dina hal ieu.

③ Latihan mékanis
Karakteristik "latihan mékanis" nyaéta langkung aman nalika beuratna sami sareng ngagunakeun latihan barbel.

Salaku tambahan, jalur gerak diwatesan ku struktur mékanis, janten tina sudut pandang kasusah diajar postur gerak, éta langkung saderhana tibatan metode latihan anu sanés, sareng langkung gampang pangaruhna kana otot target.

Kaseueuran mesin latihan beurat nganggo blok timbal counterweight, sareng beuratna tiasa gampang disaluyukeun ku nyaluyukeun bautna. Ku alatan éta, nalika beurat sakumpulan barang disaluyukeun dina waktos anu sami salami latihan, teu kedah damel teuing.

Sanaos lagu gerak mékanis stabil, gaya gesekan antara gabungan gagang, timbal beurat sareng lagu bakal mangaruhan turunna (kontraksi ékséntrik) sareng ngirangan beban otot. Sanaos pangaruh gesekan beda-beda tina mesin kana mesin, éta henteu nambihan beban kana otot nalika kontraksi ékséntris, anu mangrupakeun konci pikeun ngamajukeun pamekaran otot, janten anjeun kedah merhatoskeun khusus ieu nalika ngalaksanakeun latihan mesin.

Sacara umum, latihan mékanis mangrupikeun padika latihan anu seueur kaunggulan.

④ Latihan tali
"Latihan tali" ogé kagolong kana salah sahiji jinis latihan mékanis, tapi di dieu urang bakal ngenalkeun barang latihan mékanis nganggo tali sacara mandiri.

Latihan tali tiasa sacara gampil ngarobih beurat sapertos latihan mékanis, anu ngabantosan sacara aman nangtang watesan otot. Salaku tambahan, mesin tali umum tiasa ngarobih posisi awal tali, janten teras-terasan tiasa nerapkeun beban kana otot tina sadaya arah tanpa kapangaruhan ku arah gravitasi. Malah bagian-bagian anu padamelan sapertos latihan beurat gratis sareng latihan autologis tiasa sacara gampang nerapkeun beban.

⑤ Latihan beurat gratis
"Latihan beurat gratis" nganggo barbel atanapi dumbbells mangrupikeun raja latihan beurat.

Saatos kekecapan, anjeun henteu ngan ukur tiasa nangtang beurat tinggi, tapi ogé moal kaleungitan beban kusabab gesekan nalika kontraksi sentrifugal sapertos ngagunakeun mesin.

Salaku tambahan, latihan beurat gratis biasana ngagunakeun seueur kelompok otot, anu tiasa gampang ngahontal sajumlah latihan anu ageung. Latihan beurat gratis nempatkeun seueur tekanan dina sakujur awak sareng ngabantosan sékrési hormon pikeun ngamajukeun kamekaran otot.

Jalma anu bakal ngudag épék latihan anu luhur sateuacan angkat ka gym panginten hoyong nganggo sababaraha program latihan beurat gratis.

Nanging, latihan beurat gratis henteu ngagaduhan jalur gerak anu tetep, sareng sesah pikeun ngajaga sikep gerakan anu leres salami prosés latihan, janten teu jarang pangaruhna henteu épéktip kusabab sikep anu salah. Sakedik halimunan nalika latihan tiasa nyababkeun cilaka.

Umumna dipercaya yén latihan beurat gratis "cocog pikeun veteran latihan beurat," tapi salami beuratna henteu diatur saluareun kamampuan, moal aya bahaya. Awéwé sareng novice latihan beurat tiasa nyobaan éta kalayan wani.


Pos waktos: Feb-01-2021